Vrijwilliger

Omschrijving van de taak
Bij de Woudlopers is het altijd een dolle boel, jonge scouts (vanaf 13 jaar) die vol enthousiasme spelletjes willen spelen of echte scoutingactiviteiten willen doen zoals bijv. op een veilige manier vuur maken.
De Speurneuzen is een groep met wat oudere scouts die meer genieten van bijv. knutselen of een lekker bakje koffie. Sommige scouts in deze groep zijn al bijna 25 jaar lid! We werken veel in thema’s en doen dan een aantal opkomsten in een bepaald thema zoals bijvoorbeeld hulpverlening, olympische spelen, kamperen etc.
Wat we van jou verwachten is gezellig mee doen, bijvoorbeeld door te helpen met spelmateriaal klaar te zetten, een kopje koffie te maken en onze scouts te helpen bij de activiteiten. We zouden het fijn vinden als je creatieve idee├źn hebt om onze scouts aan het werk te zetten en dat je af en toe een activiteit leid, met de hulp van de medeleiding. Scoutingervaring is handig, maar zeker niet noodzakelijk. Iedereen kan aangestoken worden door het scoutvirus!

Gezellig mee willen doen en onze scouts leuke momenten willen bezorgen!
Je kunt eerst vrijblijvend een paar keren komen kijken. Daarna bespreken we met je of je leuk vindt om vaste leiding te worden. We moeten op elkaar kunnen bouwen, wederzijds vertrouwen is van groot belang.
Als je na 6 keer besluit om onze ploeg te komen versterken willen we graag dat je ons een Verklaring Omtrent Gedrag* (VOG) overhandigt. Deze kun je halen in de gemeente waar je woont. De aanvraag voor de VOG wordt vergoed door de groep wanneer je besluit vrijwilliger te worden. De kosten hiervan zijn ongeveer 30-35 euro. De VOG wordt geregistreerd in Scouts Online, het gegevensbestand waar Scouting Nederland mee werkt.

Wat hebben wij te bieden
Een heleboel lol en waardering voor wat je doet!

en verder:

• Vrijwilligers verzekering via Stichting Arduin;
  • Inschrijving bij Scouting Nederland, met de bijbehorende verzekering;
  • mogelijkheden om intern begeleidt te worden;
  • mogelijkheid tot het volgen van cursussen via Scouting Nederland; (bijvoorbeeld om officieel erkend te worden als zelfstandig leider. Dit gaat altijd in overleg met het bestuur)
  • Inspraak via de groepsraad;
  • Gemaakte kosten voor bijvoorbeeld materialen gebruikt tijdens bijeenkomsten kunnen -indien van tevoren besproken- worden gedeclareerd.

Informatie over dagen en tijden:
De Woudlopers (groep met jonge leden) komen eens in de 2 weken op donderdag bij elkaar. De Speurneuzen (groep met wat oudere leden) komen eens in de 2 weken op donderdag bij elkaar, precies in de andere week dan de woudlopers. De opkomsten zijn van 19.00 uur tot 21.00 uur. Als leiding zijn we een minimaal een kwartier voor aanvang aanwezig en gaan we weg als alle scouts zijn opgehaald.
In de schoolvakanties zijn er geen opkomsten. Af en toe vinden er grote activiteiten plaats op zaterdag, zoals de gezamenlijke Baden Powelldag, Koningendag  of een kamp.

*U krijgt de VOG als uit het onderzoek blijkt dat u geen strafbare feiten op uw naam heeft staan. Heeft u wel een strafblad dan wordt beoordeeld of uw strafbare gedrag uit het verleden relevant is ten opzichte van het doel waarvoor de VOG is aangevraagd. Als voorbeeld: dronken rijden is voor een onderwijzer minder relevant dan voor een taxichauffeur.