Stageplaats

Omschrijving van de taak
Bij de Woudlopers is het altijd een dolle boel, jonge scouts (vanaf 13 jaar) die vol enthousiasme spelletjes willen spelen of echte scoutingactiviteiten willen doen zoals bijvoorbeeld op een veilige manier vuur maken.
Speurneuzen is een groep met wat oudere scouts die meer genieten van bijvoorbeeld knutselen of een lekker bakje koffie. Sommige scouts in deze groep zijn al bijna 25 jaar lid! We werken veel in thema’s en doen dan een aantal opkomsten in een bepaald thema zoals bijvoorbeeld hulpverlening, olympische spelen, kamperen etc.

Wat we van jou verwachten is gezellig mee doen, bijvoorbeeld door te helpen met spelmateriaal klaar te zetten, een kopje koffie te maken, of onze scouts te helpen bij de activiteiten. We zouden het fijn vinden als je creatieve idee├źn hebt om onze scouts aan het werk te zetten. Iedereen kan aangestoken worden door het scoutingvirus!

Gezellig mee willen doen en onze scouts leuke momenten willen bezorgen!
Je bent minimaal 14 jaar oud (vmbo)
Je kunt eerst vrijblijvend een paar keren komen kijken en als het je leuk lijkt kun je bij ons gedurende een jaar je stage van 40 uur lopen.

Wat hebben wij te bieden
Een heleboel lol en waardering voor wat je doet

en verder:

• mogelijkheden om intern begeleidt te worden;
  • gemaakte kosten voor bijvoorbeeld materialen gebruikt tijdens bijeenkomsten kunnen –indien van tevoren besproken- worden gedeclareerd;
  • en natuurlijk ervaring opdoen met het werken met groepen, omgaan met mensen met een verstandelijke beperking en leren hoe je het voor iedereen gezellig en uitdagend kunt houden;
  • ervaring bij de Blauwe Jungle groep staat goed op je CV!

Woudlopers (groep met jonge leden) komen eens in de 2 weken op woensdag bij elkaar. De Speurneuzen (groep met wat oudere leden) komen eens in de 2 weken op donderdag bij elkaar, precies in de andere week dan de woudlopers. De opkomsten zijn van 19.00 uur tot 21.00 uur. Als leiding zijn we minimaal een kwartier voor aanvang aanwezig en gaan we weg als alle scouts zijn opgehaald.
In de schoolvakanties zijn er geen opkomsten. Af en toe vinden er grote activiteiten plaats op zaterdag, zoals de gezamenlijke Baden Powelldag, Koningsdag of een kamp. Dit zijn momenten waarop je extra uren kunt maken.