Wat is scouting?

Scouting is wereldwijd begonnen door de uitvoering van idee├źn van Lord Baden Powell. Scouting in Nederland is in 1910 ontstaan: er ontstonden een aantal verschillende scouting organisaties. Al deze organisaties fuseerden in 1973 tot het huidige Scouting Nederland.

Scouting Nederland is nu met ruim 90.000 jeugdleden en 30.000 kaderleden de grootste jeugdorganisatie van Nederland. In totaal zijn er 32 miljoen scouts wereldwijd, in 160 verschillende landen.

De 90.000 nederlandse leden zijn lid van 1300 verschillende groepen. Nederland is verdeeld in 40 scoutingregio's. De blauwe Jungle valt onder Scouting Regio Zeeland.

Het scoutingspel is continu meegegroeid met de actuele ontwikkelingen en denkwijze. Zo is Scouting Nederland een zeer moderne jeugdorganisatie gebleven. Het doel van scouting is het verzorgen van een zinvolle, leerzame en leuke vrijetijdsbesteding voor kinderen en jongeren. Centraal staan samenwerking, educatie, ontspanning gelijkheid en verzelfstandiging.

Het spelaanbod is zeer divers en ook wel afhankelijk van het type scoutinggroep. Zo zijn er landgroepen, watergroepen, luchtgroepen en daarnaast zijn er de zogenaamde B.E.-groepen (Bijzondere Eenheid) waar Scouting De Blauwe Jungle onder valt. Dit zijn groepen voor mensen met een handicap of beperking. De Blauwe Jungle groep is een landgroep en dus tevens een B.E. groep. Lees hierover meer onder "De Blauwe Jungle".

Hierboven het moderne logo van Scouting Nederland, Het klassieke logo van scouting Nederland en rechts het logo van Regio Scouting Zeeland.