Het programma

Onze programma's variƫren van sport en spel tot knutselen en tot scoutingtechnieken. Soms wordt er in een thema gewerkt, maar soms is een opkomst ook gewoon een programma op zich.
We proberen mee te gaan met de actualiteiten. Is er een EK of WK voetballen dan maken we daar een thema rond. Rond de kerst natuurlijk een bezoek van de kerstman en met pasen is er vast iets te doen met eieren... Maar ook thema's als beroepen, hulpverlening, seizoenen, tovenaars, indianen, overleven etc. komen aan bod.
En natuurlijk niet te vergeten de scoutingtechnieken, we zijn en blijven een scoutinggroep!
Onder die technieken vallen onder andere vuur stoken, kaart en kompas, knopen, pionieren (iets bouwen van palen en touwen) speurtocht technieken etc. etc.
Hoe dan ook, ons programma is geheel aangepast aan het denk- en werkniveau van onze leden. Soms is dat moeilijk vanwege de verschillende niveaus, maar meestal lukt dit toch heel goed en kan iedereen mee doen.