De jubileumdag: één groot feest van begin tot eind!!!

Zaterdag 18 juli was het zover. Na enkele maanden van voorbereiding door de feestcommissie begon in alle vroegte jubileumdag van Scouting De Blauwe Jungle. 25 jaar bestaan is niet niks, dus dat moest gevierd worden. En wel in het thema Junglebook.
Aan het eind van de ochtend druppelden de leden binnen, ze waren er bijna allemaal. Inmiddels brandde er al een lekker vuurtje. Na de opening kwam de eerste verassing. Voor iedereen was er een shirt voor het 25 jarig bestaan van de groep. Na een poosje passen en nog eens passen (wat waren er veel verschillende maten!) kon er brood gebakken worden boven het vuur. Het weer zat gelukkig mee, het was buiten inmiddels droog geworden. Tijdens het bakken was Omroep Zeeland aan het filmen, om een mooie reportage te maken, die kwam maandag op het nieuws.
Na het eten stonden er verspreid over het hele terrein leuke spelen klaar. De groep werd in vieren gedeeld. Elke groep kreeg de naam van een dier uit Junglebook, want dat was tenslotte het thema van de dag. Er waren estafettespelen met aan elkaar genaaide broeken, skippyslangen, hoepelbroeken en ga zo maar door. Daarnaast was er een spel waar je lekkere dingen kon eten en drinken en als klap op de vuurpijl had de jeugdbrandweer een tweetal leuke spelen voor ons georganiseerd.
Toen iedereen uitgespeeld was verzamelden we rond een groot bord waar een jungle op stond. Alle bij de spelen verdiende dieren werden in de jungle geplaatst. Daarna was het tijd voor eten. Iedereen kreeg friet, sate, kip en kroepoek. Het smaakte heerlijk en alles werd tot het laatste botje afgekluift...
Als symbolisch teken werden door de leden vele ballonnen losgelaten. Deze verspreiden zich mooi over het hele veld!
En toen werd het allemaal toch wel een beetje spannend. Het officiële gedeelte ging beginnen. Op de receptie kwamen belangrijke gasten zoals een delegatie van het regiobestuur, oud-bestuursleden en -leiding en leiding en bestuur van andere groepen. Na een kopje koffie begonnen de toespraakjes. Tot haar grote verbazing kreeg Lies een officieel Waarderingsteken van Scouting Nederland uitgereikt. Dit omdat Lies zich al vele jaren inzet voor de Blauwe Jungle. Maar Cees, die het teken uitreikte werd ook verrast. Hij ontving van de leiding een waarderingsteken van de groep. Want ook Cees heeft zich jaren lang ingezet voor de Blauwe Jungle. En Natuurlijk vond de leiding dat Lies dit teken van de Blauwe Jungle ook verdiende, dus ook zij kreeg dit handgemaakte waarderingsteken uitgereikt.
Daarna was het tijd voor een drankje en een hapje. Nog even lekker bij het kampvuurtje zitten en toen was de dag weer voorbij.
We kijken terug op een zeer geslaagde dag die nog lang in onze herinnering blijft nagalmen. En de dagen daarna konden we nog genieten van alle leuke stukjes op tv en in de krant.

De artikelen:

De vooraankondiging in de Faam:

Een artikel in de Faam:

Een groot artikel in de PZC, linkerpagina:

En de rechterpagina: